Haluaisin kuunnella kesän aikana myös romaaneja asiaohjelmien ja elämänkertojen lisäksi. Äänikirjavalikoima on kuitenkin rajallinen ja olen etsinyt romaaneja Bookbeat-sovelluksesta melko hakuammunnalla.
Ensimmäinen kuuntelemani romaani oli Jan-Philipp Sendkerin Sydämenlyönneissä ikuisuus. Tarinassa amerikkalainen Julia lähtee isänsä kotimaahan Burmaan etsimään isäänsä. Burmassa hän kuulee isänsä 20 ensimmäisestä elinvuodesta, joista hän ei ollut kertonut mitään perheelleen Amerikassa.
Tarina ei ole aivan realistinen vaan sisältää pikemminkin sadun aineksia. Tunnelma on lempeä.
Kirjan tunnelma on kaunis ja kuuntelin kirjaa mielelläni. Kuitenkaan tällaiset "aikuisten sadut" eivät ole erityisesti suosikkejani. Jotta pitäisin maagisista piirteistä, kerronnan pitää olla todella hyvää. Esimerkiksi Joanne Harrisin kirjojen (Pieni suklaapuoti, Appelsiinin tuoksua jne.) maagiset piirteet eivät minua häiritse, koska kerronta on niin kaunista ja juoni kuitenkin kiinnostava ja henkilöt todentuntuisia. Sydämenlyönneissä ikuisuus -kirjassa sen sijaan henkilötkin ovat liian satumaisia, eikä juonikaan ole kovin ihmeellinen.
Annoin kirjalle sovelluksessa kolme tähteä viidestä.
Toinen kuuntelemani romaani oli Jukka Viikilän viime vuonna Finlandia-palkinnon saanut Akvarelleja Engelin kaupungista. Kuuntelin tätä lomittain muiden kirjojen kanssa, koska kirja on päiväkirjamuotoinen ja päiväkirjamerkinnät ovat nimen mukaisesti akvarellimaisia maalailuja eivätkä niinkään kronologista tarinan kulkua. Aluksi pidin kirjaa hiukan tylsänä, mutta loppua kohti pääsin paremmin tunnelmaan mukaan.
1800-luvun alkupuoliskolle sijoittuvassa kirjassa saksalainen C. L. Engel kuvaa vuosia, joina hän saapui Helsinkiin perheensä kanssa, saatuaan tehtäväkseen piirtää Suomen uuden pääkaupungin. Suunnitellun kuuden vuoden sijaan Engel jäi Suomeen loppuelämäkseen. Oli kiinnostavaa lukea Helsingin tuttujen maamerkkien, erityisesti Senaatintorin ympäristön synnystä.
Annoin kirjalle neljä tähteä.